Over ons

 

 

werk-prive

Geschiedenis van Zelfstandige zonder Stress

In 2022 lanceerde minister van Zelfstandigen en KMO’s, David Clarinval, een federaal actieplan 'mentaal welzijn op het werk'. Binnen dit plan ontving Acerta financiële steun om een preventieproject op poten te zetten. Dat project werd 'Zelfstandige zonder stress' en ondersteunde op 6 maanden tijd meer dan 5000 Belgische ondernemers bij hun mentale gezondheid. Conclusie? De nood was hoog. Daarom besloot Acerta om het project om te zetten tot een vaste waarde van de dienstverlening.

Vandaag kunnen ondernemers gratis bij ons terecht om de zelfscan in te vullen. Dat is een wetenschappelijke vragenlijst die hun inzicht geeft in hun eigen mentale gezondheid en potentiële risicofactoren uit hun werk- en privéomgeving. Daarnaast bieden we loopbaanbegeleiding aan via loopbaancheques. Zo kan de ondernemer rekenen op professionele begeleiding tegen een laag tarief.

Mentaal welzijn moet een topprioriteit zijn in ons bedrijfsleven. Niet alleen voor werkgevers en werknemers, maar ook voor zelfstandigen.

David Clarinval
David Clarinval
Minister van zelfstandigen

De kracht van mensen

Acerta is als hr-dienstengroep in België gespecialiseerd in administratieve processen rond loonverwerking, sociale zekerheid, vestigingsformaliteiten en de professionalisering van het hr-beleid. Acerta ondersteunt ondernemers en organisaties daarbij in elke groeifase en is een partner voor starters, zelfstandigen en vrije beroepen, kmo’s en hr-professionals in privéondernemingen en overheidsinstellingen. Wij geloven in de kracht van mensen.

Acerta telt meer dan 1400 medewerkers, verdeeld over 25 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Meer dan 1 op 4 starters passeert effectief langs Acerta's ondernemingsloketten. De groep beheert het statuut van 1 op 3 zelfstandigen en 1 op 4 organisaties maakt gebruik van haar hr- en/of payrolloplossingen. 

Met Zelfstandige zonder stress zetten we in op de preventie en sensibilisering van psychosociale risicofactoren bij zelfstandigen. We brengen als eerste een toegankelijke, wetenschappelijke onderbouwde manier om mentale gezondheid van ondernemers te meten en verbeteren.

Christine Festjens
Christine Festjens
Managing Director divisie Starters & Zelfstandigen bij Acerta:

Met dank aan onze partners

logo Acerta Consult
logo idewe